Skriv og bliv forstået fra første linje

er mit foredrag/kursus om skriftlig kommunikation og formidling

 

Med afsæt i gode og dårlige eksempler giver mine foredrag og kurser et kærligt og humoristisk indspark til, hvordan I bliver skarpere på skrift og undgår misforståelser eller slet ikke at blive forstået.

Jeg hjælper bl.a. med at:

 • Dele jeres faglige viden kort og præcist uden at meningen går tabt.
 • Prioritere jeres informationer, så budskabet ikke drukner i unødige lange forklaringer.
 • Skrive jer ind i jeres modtagers bevidsthed, så vedkommende får svar på sine spørgsmål.
 • Tak for et godt oplæg i dag på Nyborg Strand. Du var god og sjov samt saglig i en og samme ombæring. Vi var mange, som synes du var god og fin til at få os inddraget og fik mobiliseret vores engagement under hele seancen
  Bo Bergstrøm

  Tillidsrepresentant , Odense Universitetshospital

  Det var et super inspirerende oplæg som holdt samtlige deltagere vågne og lyttende. Det var absolut det mest udfordrende tidspunkt på vores konference, at du var på – så stort skulderklap til dig.
  Hanne Skyum Pedersen

  Afdelingsnæstformand, FOA Odense

  ”Samarbejdet med Nanna er kendetegnet af en høj grad af professionalisme. Jeg oplevede fra første kontakt, at Nannas indsigt i valg af virkemidler, kommunikationsformer, prioritering af budskaber var på et niveau, hvor vi som organisation fik tilført værdi. Hertil kommer, at Nanna er i stand til at omsætte sin indsigt til FOA-målgrupper, som ikke er skolevante. Nannas baggrund indenfor forskningsformidling på arbejdsmarkedsområdet betyder, at hun har en naturlig forståelse af de strategiske og politiske forhold, der altid er på spil.
  Jeg kan derfor kun give mine bedste anbefalinger til lignende organisationer omkring samarbejdet med Nannas historiefabrik
  Sune Rosdahl

  Chefkonsulent, FOA København

  Hyr mig til et foredrag

  Med afsæt i jeres virkelighed og udfordringer giver jeg en gennemgang af, hvordan I bliver mere bevidst om, hvordan I formidler og kommunikerer på skrift. I får inspiration og konkrete metoder til, hvordan I kan blive skarpere på skrift og bedre til at målrette jeres budskaber.

  Hyr mig til et kursus

  Jeg afholder halve og hele kursusdage, hvor jeg med afsæt i jeres udfordringer og ønsker, ruster jer til at formidle jeres budskaber i enkle og overskuelige tekster, der giver læseren viden, forståelse og sætter en refleksion i gang. Kurset vil være lige dele undervisning og praktiske øvelser – ligesom vi også kan arbejde med jeres konkrete skriftlige opgaver – en rapport, artikel eller lign. På den måde kan kurset bruges som en workshop, hvor I samtidig får noget reelt arbejde fra hånden.

   

  Fra resultat til den gode historie

  Jeg hjælper forskere med at omsætte deres resultater til en god historie. Når du som forsker skriver et forskningsnotat eller en artikel til et tidsskrift er det en meget anderledes formidlingsform end, hvis du skal formidle dine resultater til f.eks. en avis. En grundlæggende forskel på at skrive i et akademisk sprog og i et journalistisk sprog, er at du som forsker typisk vil kommunikere og argumentere ud fra  Logos. Du har fokus på metoden, og hvordan du er kommet frem til dine resultater. I den journalistiske fremstilling vil der blive kommunikeret med logos og patos – der skal følelser med – gerne i form af en person, der fortæller sin historie. Logos er i den journalistiske fremstilling kogt ned til selve resultatet – ‘Ny forskning viser’…..
  Jeg har forståelse for din verden, og at det kan virke overfladisk at skulle omsætte flere års forskning til en hurtig oneliner, men omvendt ved jeg også, at hvis du evner at formidle din forskning ud til en bredere skare, sætter du dig selv og din forskning i spil og gør opmærksom på dine resultater også overfor dem, der måske skal finansiere dit næste projekt.

  Fra formel til fortælling

  Jeg kan hjælpe specialisten med at formidle sin viden til den forudsætningsløse modtager. Det kan være du skal fortælle offentligheden om virksomhedens nye tiltag eller det kan være, at du skal overbevise din chef om, at netop dit projekt skal prioriteres højere. Når ingeniøren skal fortælle journalisten om sit arbejde er det ofte forbundet med udfordringer, fordi journalisten typisk ikke deler ingeniørens vidensunivers. Jeg kan give jer konkret vejledning i, hvordan I omsætte kompleks viden til en fortælling, som en forudsætningsløs modtager vil kunne forstå.